Кои са опасните и безопасните държави за пътуващите? На база данни

...
Кои са опасните и безопасните държави за пътуващите? На база данни
Коментари Харесай

Кои са най-опасните и най-безопасните туристически дестинации

Кои са рисковите и безвредните страни за пътуващите? На база данни от Световната здравна организация и други институции бе формирана интерактивна карта „ Travel Risk Map ”, която разкрива какъв брой рискови са страните във връзка с сигурността по пътищата, сигурността и рисковете от болести.

Тя идва на фона на увеличаващото се чувство за заплаха у хората - 63% от участвалите в изследване, представено от създателите на картата, считат, че обвързваните с пътуванията опасности са се нараснали през миналата година. Заплахата за сигурността и естествените бедствия са съществени аргументи хората да трансформират проектите си за пътувания.

Ето и картите, които показват държавите - от избраните като най-безопасни до най-рисковите:

Риск от болести


 Сред най-безопасните страни по повод риска от болести са Съединени американски щати, Канада и по-голямата част от Западна и Централна Европа. Средно равнище на заплаха има в Източна Европа, Мексико, Гренландия, Египет и Саудитска Арабия. Страните с висок риск за здравето обгръщат по-голямата част от Африка, дружно с Монголия, Узбекистан, Венцуела и Боливия. Най-опасни са Либия, Нигерия, Буркина Фасо, Гвинея, Кот д`Ивоар Афганистан и Гвиана. Русия, Бразилия, Китай, Аржентина, Пакистан, Иран, Казахстан, Малайзия и Индонезия са избрани като територии с възходящ заразен риск.

2. Сигурност




Гренландия, Исландия, Норвегия, Швейцария и Финландия са избрани като най-сигурните страни в света. С ниско равнище на заплаха са Съединени американски щати, Канада, останалата част от Европа, Китай, Австралия, Аржентина, Иран, Намибия, Ботсвана, Замбия и Зимбабве. Русия, Бразилия, Украйна и част от Африка са избрани като страни със приблизително равнище на сигурност. Мексико, Венецуела, Пакистан, Чад, Кувейт, Нигер, Нигерия, Демократична република Конго, Египет, Мавритания, Либия и Кения са измежду най-опасните страни в света, а Мали, Либия, Сирия, Афганстан, Ирак, Йемен, Сомалия и Южен Судан са избрани като страните с рисково ниско равнище на сигурност.

3. Катастрофи




Канада, Австралия и страните от Западна Европа са с минимален брой пътно-транспортни катастрофи, следвани от Съединени американски щати, Централна и Източна Европа, Турция и Узбекистан. Държавите със приблизително равнище на сигурност са Аржентина, Перу, Индия, Пакистан, Египет и Индонезия. Русия, Монголия, Китай, Мароко, Намибия, Алжир, Бразилия, Боливия и Уругвай са избрани като страни с висока плътност на произшествия, а Казахстан, Тайланд, Иран, Саудитска Арабия, Либия, Мали, Судан, Кения, Либия, Танзания, ЮАР, Етиопия, Сомалия  и Чад са рисково рискови.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР